Valentijnsdag

Valentijnsdag is een dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven met bijvoorbeeld cadeautjes, bloemen of kaarten. Valentijnsdag wordt gevierd op 14 februari. Paus Gelasius I riep in 496 14 februari uit tot de dag van de Heilige Valentijn. Het wordt gevierd in België, Nederland en de Verenigde Staten.

Symbolen van Valentijn

  • een hart – het hart geeft het gevoel aan van mensen. Je komt het hart tegen in heel veel spreekwoorden.
  • een roos – een rode roos, de kleur van de liefde en perfectie. Ook de oude Grieken en Romeinen eerden met een roos hun godin van de liefde: Afrodite en Venus.
  • Cupido – de god van de liefde van de Romeinen die met pijlen naar je hart schoot. Als je hart geraakt werd, was je op slag verliefd. De Grieken noemden hem Eros.
  • een duif – twee mensen die van elkaar houden, twee tortelduifjes. De godin Venus (de godin van de liefde) wordt vaak afgebeeld met een duif.
  • een teddybeer – een zacht vriendje dat je gezelschap kan houden in donkere nachten.

Valentijnsdag, een commercieel feest

Vroeger was Valentijnsdag echt een dag waarop je een kaartje of bloemen kon sturen naar je (geheime) liefde. “Van je Valentijn” stond er op het kaartje. Lekker geheimzinnig dus. Maar veel mensen vinden Valentijnsdag tegenwoordig een veel te commercieel feest. Een feest dat alleen bedoeld is voor winkels om maar zoveel mogelijk winst te maken. Met cadeautjes, bloemen en kaarten. In sommige landen, zoals de Verenigde Staten, speelt dit commerciële punt heel erg. Maar ook in ons land en andere landen wordt er veel geld verdiend met Valentijnsdag. Natuurlijk is het leuk als je een klein cadeautje of een kaartje krijgt van iemand die veel van je houdt.

Valentijnsnagels

Ga met valentijnsdag natuurlijk ook voor de mooiste nageltjes. Lak ze rood of roze of werk met leuke effecten of figuren op de nagels. Ga voor een leuke glitter of misschien voor hartjes print op een van de nagels. Pak eens extra uit om er goed uit te zien voor je geliefde.

Klik hier om de mooiste rode kleuren te shoppen!

Klik hier om een opleiding tot nagelstyliste te volgen!

Tagged , , , , , , ,
Opleiding Nagelstyliste