D’azur Sunless Tanning

D’azur Sunless TanningJa… wij raden je aan een zonnebrandcrème met SPF van 20 of meer te gebruiken.

Voorafgaand aan je tan:
 • Regelmatig exfolieren van de avond voor je tan (min. 12 uur) met een goede scrub. Geef speciale aandacht aan de knieën, ellebogen en andere drogen gebieden.
 • Lak de nagels en teennagels, vooral als je acryl/gelnagels of gelpolish hebt.
 • Binnen 24 uur of 48 uur vóór gebruik van de D’Azur producten niet waxen, scheren of wenkbrauwen en wimpers verven.
 • Geen gebruik maken van deodorant, parfum of hydraterende cremes, deze producten kunnen fungeren als een barrière.
 • Bij gevoelige huid eerst de producten van D’Azur testen.
 • Contactlenzen verwijderen om besmetting te voorkomen.
 • Verwijder alle sieraden en andere accessoires.
Na Afloop van je Tan:
 • Vermijd overmatige lichaamsbeweging, transpireren of vocht tijdens de ontwikkelingstijd (duurt 6- 8 uur).
 • Lang badderen of zwemmen zal de tanning vervagen.
 • Maak gebruik van een SPF voor bescherming tegen de zon.
 • Dagelijks hydrateren met de D’Azur Lotion Gradual om je bruine kleur te verbeteren en je tanning te verlengen.
 • Handen en gezicht kunnen sneller vervagen, advies is om bij te kleuren met de D’Azur Tanning Spray.

Dihydroxyaceton (DHA) is een kleurloze suiker en het actieve bestanddeel in de gekleurde oplossing wordt gesprayd op de huid. De DHA oplossing verzorgt in combinatie met de eiwitten en aminozuren in de bovenste laag van de huid een goudbruine kleur. De kleur die je ziet op het moment van de behandeling is puur een kleur om zelf goed te zien dat je huid egaal is gedekt. In ongeveer 8 uur tijd zal de daadwerkelijke tan zich hebben ontwikkeld en zal worden onthuld na het douchen.

De D’Azur producten zijn veilig. Een D’Azur sunless tan geeft dezelfde resultaten als 10-14 dagen in de zon, maar zonder de schadelijke effecten van de zonnestralen. DHA is al meer dan 30 jaar goedgekeurd door de FDA voor gebruik in de beauty industrie. Er zijn geen nadelige gevolgen gemeld, anders dan kleine huidirritaties. Allergische reacties zijn uiterst zeldzaam. Als je eerder een allergische reactie hebt ervaren op zelfbruinende of andere beauty producten, test eerst het product op een klein gedeelte van de huid.

Je tan resultaten hangen mede af van hoe goed je natuurlijk bruin wordt in de zon. Hoe donkerder je kleurt in de zon, hoe donkerder je tan wordt met D’Azur. Veel mensen letten op de mate van hun tan, het is lichter in de winter maanden en donkerder in de zomermaanden. Een dubbele spraybehandeling (binnen 48 uur na de eerste behandeling) zal je helpen donkerder te worden met superieure resultaten.

Je tan zal ongeveer 5 tot 7 dagen blijven zitten, afhankelijk van je dagelijkse huidverzorging, je levensstijl en een juiste exfoliating voorafgaand aan je behandeling. Een sunless tan vervaagt net als bruin door de zon en je huid werpt dode cellen af. Je tan zal hierdoor verdwijnen, dus het is echt belangrijk om dagelijks te hydrateren met een lotion. Met behulp van de D’Azur Gradual Tanning Lotion (DHA 4%) na dag 3 kun je je tan verlengen en bijbruinen.

Exfolieer na 4-5 dagen met de een scrub om het vervagen van je tanning egaal te laten gebeuren


Alle producten op een rij


Voorafgaand aan het aanbrengen van een D’AZUR Self Tan product, is het van belang de huid goed te reinigen. Tevens is het van belang dat met een scrub de huid wordt behandeld. Hierdoor zal je tan langer blijven zitten en egaler vervagen zonder vlekken. Gebruik geen scrub op oliebasis

D’Azur Tanning Mousse

De D’Azur Tanning Mousse is gemakkelijk aan te brengen, voedt en hydrateert de huid.

D’AZUR Self Tanning Mousse is voorzien van  10% Dihydoxyaceton (DHA), welke zorgt dat de mousse in combinatie met de eiwitten en aminozuren in de bovenste laag van de huid een mooie natuurlijke bruine kleur verzorgt. DHA is al gekeurd door Europese Commissie voor consumenten en is als onschadelijk voor de volksgezondheid verklaard.

De D’AZUR Self Tan producten zijn voorzien van een heerlijke Almond-Vanille geur, zodat in tegenstelling tot andere Self Tan producten er geen sprake is van een onprettige nageur.

Gebruiksaanwijzing:

Stap 1

Schud de flacon goed voor gebruik

Stap 2

Breng de Mousse aan op een zijde zachte Marvel Tanning Mitt

Stap 3

Breng de Mousse met de tanning mitt gelijkmatig aan op het lichaam met draaiende bewegingen.

Stap 4

Laat de mousse  6 – 8 uur inwerken op de huid alvorens te douchen voor een langdurig resultaat.

De tan zal circa 5-7 dagen blijven zitten. De handen en het gelaat vervagen door het wassen het snelst. De Tanning Mousse kan naar wens herhaald worden tot de gewenste kleur is bereikt. Door het dagelijks gebruik van de D’Azur Tanning Lotion, na een behandeling met de mousse, kan het resultaat verlengd worden.


D’Azur Tanning Spray

D’Azur Tanning Spray is zeer makkelijk te gebruiken. De populaire spraytan geeft direct een sunnless tan waar en wanneer het nodig is!

D’AZUR Tanning Spray is voorzien van 8% Dihydoxyaceton (DHA), welke zorgt dat de spray in combinatie met de eiwitten en aminozuren in de bovenste laag van de huid een mooie natuurlijke bruine kleur verzorgt. DHA is al gekeurd door Europese Commissie voor consumenten en is als onschadelijk voor de volksgezondheid verklaard.

Gebruiksaanwijzing:

Stap 1

Schud de flacon goed voor gebruik

Stap 2

Houd de flacon op ongeveer 30 cm van het lichaam

Stap 3

Breng de spray gelijkmatig van boven naar beneden aan met ronddraaiende bewegingen.

Of maak gebruik van de Marvel Tanning Mitt door de spray aan te brengen op de tanning mitt en daarna eenvoudig gelijkmatig aan te brengen op het lichaam met draaiende bewegingen

Stap 4

Laat de spray 6 – 8 uur inwerken op de huid alvorens te douchen voor een langdurig resultaat

De tan zal circa 5-7 dagen blijven zitten. De handen en het gelaat vervagen door het wassen het snelst. De Tanning Spray kan naar wens herhaald worden tot de gewenste kleur is bereikt. Door het dagelijks gebruik van de D’Azur Tanning Lotion, na een behandeling met de mousse, kan het resultaat verlengd worden


D’Azur Tanning Lotion Gradual

D’Azur Tanning Lotion Gradual is ideaal voor het gebruik met of zonder een spraytan behandeling en geeft de huid geleidelijk een natuurlijke gloed. De anti-cellulitis formule helpt voor een zachte en gladde huid.

Gebruik de D’Azur Tanning Lotion dagelijks na een tanning behandeling voor het verlengen van het resultaat.

Het gebruik van de Tanning Lotion zonder een spraytan behandeling is ook mogelijk. De lotion geeft dan een lichte tint aan de huid.

D’AZUR Deep Self Tanning Lotion is voorzien van 4% Dihydoxyaceton (DHA), welke zorgt dat de lotion in combinatie met de eiwitten en aminozuren in de bovenste laag van de huid een mooie natuurlijke licht bruine kleur verzorgt. DHA is al gekeurd door Europese Commissie voor consumenten en is als onschadelijk voor de volksgezondheid verklaard.

De D’AZUR Self Tan producten zijn voorzien van een heerlijke Almond-Vanille geur, zodat in tegenstelling tot andere Self Tan producten er geen sprake is van een onprettige nageur.

Gebruiksaanwijzing:

Stap 1

Schud de flacon goed voor gebruik

Stap 2

Breng de Lotion aan op een zijde zachte Marvel Tanning Mitt. Op het gelaat kan het product ook aangebracht worden met de hand, reinig de handen grondig

Stap 3

Breng de Lotion met de tanning mitt gelijkmatig aan op het lichaam.

Stap 4

Laat de mousse  6 – 8 uur inwerken op de huid alvorens te douchen voor een langdurig resultaat.

De tan zal circa 5-7 dagen blijven zitten. De handen en het gelaat vervagen door het wassen het snelst. Het aanbrengen van de lotion  kan herhaald worden zodra gewenst.


D’Azur Instant Bronzing Gel

De nieuwe luxe D’Azur Instant Bronzing Gel is speciaal ontwikkeld voor wanneer je last minute een mooie bruine gloed op je huid wil aanbrengen. D’AZUR Instant Bronzing Gel  voorziet je lichaam direct van een mooie egaal bruine kleur zonder inwerktijd. De Instant Bronzing Gel bevat geen DHA, waardoor hij afwasbaar is voor het slapen gaan. D’Azur Instant Bronzing Gel is een streeploze gel, zit vol met hydraterende en conditionerende ingrediënten, geeft niet af en is eenvoudig af te douchen of te wassen! Wel is de D’AZUR Instant Bronzing Gel ‘touch’ wateproof. De D’Azur producten hebben geen parabenen, allergenen. D’Azur maakt alleen gebruik van organische ingrediënten en zijn dierproefvrij ontwikkeld.

Gebruiksaanwijzing:

Stap 1

Schud de flacon goed voor gebruik

Stap 2

Breng de Lotion aan op een zijde zachte Marvel Tanning Mitt

Stap 3

Breng de Lotion met de tanning mitt gelijkmatig aan op het lichaam.

Stap 4

Was de Instant Bronzing Gel af voor het slapen gaan.


Do’s & Don’ts


 • Gebruik altijd een Tanning Mitt bij het aanbrengen van de spay, mousse en/of Instant Bronzing Gel, behalve in het gelaat, handen en voeten. Het product is dan beter te verdelen en gelijkmatiger aan te brengen. Maak altijd draaiende bewegingen.
 • Breng voor een spraytan behandeling een body lotion aan aan de zijkant van de voeten, de hak, knieën en binnenkant pols. Dit zijn vaak drogere delen van de huid en het van tevoren insmeren voorkomt donkere vlekken.
 • Spray van het gelaat, handen en voeten – maak een kruisbeweging en geen rechte lijnen.
 • Scrubben is aan te raden voor een behandeling, maar niet vlak voor een behandeling. De huid is dan te vochtig en te warm. Gebruik geen scrubs op oliebasis.
 • Dagcreme gebruiken mag voor een behandeling, de creme moet wel goed ingetrokken zijn.
 • Dagcreme na een behandleing mag, maar dan moet het tanning product goed opgedroogd zijn.
 • Gebruik geen Dove of Nivea douchegel.
 • Gebruik bij voorkeur PH neutrale doucheproducten.
 • Wacht 10-15 min. na een behandeling met het aantrekken van kleding en draag donkere kleding. De eerste 6-8 uur na een behandleing kan het product afgeven tot een volgende douche.
 • Te enthousiast gesprayd in het gezicht of op de handen? Verdeel het gezicht gelijkmatig met een borstel.
 • Tanning Mitt is uit te wassen met de hand of wasmachine. Gebruik geen wasverzachter.
Opleiding Nagelstyliste