Russiche Manicure / E-Manicure

Russische Manicure / E-Manicure

Russische Manicure / E-Manicure is een behandeling waarbij technieken worden gebruikt die de ‘levende’ huid kapot maakt. Door het opzettelijk snijden en/of het harde vijlen van de ‘levende’ huid rond de nagelplaat kunnen er infecties ontstaan, beschadigingen, evenals een permanente allergie voor nagelproducten.

De nagelriemen worden extreem weggehaald zodat er eigenlijk nauwelijks of helemaal geen nagelriem te zien is. En waarom: omdat dit mooi is?

Functie van de nagelriem

De nagelriem ligt als een laagje over de overgang van de huid en het begin van de nagel.

Nagelriemen vormen een barrière voor bacteriën en schimmels, beschermt het hyponychium en hebben dus een belangrijke functie.

Het enige wat je eigenlijk bij een nagelriem mag of kan doen is de nagelriem soepel houden en zorgen dat de nagelriem niet extreem ‘vast’ gaat zitten op de natuurlijke nagel zodat de nagelriem te ver meegroeit en kan scheuren.

De Nagelriem heeft een belangrijke functie en zit er om een reden.

Hoe reageert de huid na een Russische Manicure / E-Manicure:

De nagelriem probeert zich na elke behandeling te herstellen.
De nagelriem groeit dan sneller en komt dikker terug, als een soort van zelfbescherming. De nagelriem raakt geïrriteerd en je ziet ook erg vaak dat de nagelriemen daardoor ook wat dikker worden en ‘hoger’ gaan staan.

Uit een uitgebreid onderzoek waaraan 300 salonbezoekers, die regelmatig een Russische manicure ondergingen, deelnamen zien we dat bij 91% van deze personen een indicatie van beschadigingen aan matrix, nagelplaat of nagelbed was ontstaan. Deze symptomen ontstonden pas na enkele maanden regelmatig een Russian manicure te hebben ondergaan.

De lunula wordt ook nog eens gestoord door de trillingen van de freesmachine. Hierdoor kan nageldystrofie ontstaan.
Ook kan het splijten van nagelplaten, horizontale strepen in de nagelplaat, langzame nagelgroei, pijnlijke neuropathie en hoge gevoeligheid voorkomen.

Dit is waarom wij GEEN Russische Manicure of E-Manicure toepassen in de Cursus BIAB.

Kijk hier voor meer informatie over de Cursus BIAB.

Tagged , , , , , , ,
Opleiding Nagelstyliste