Gelnagels

Gelnagels

Vrijwel iedere vrouw houdt van mooi verzorgde nagels. Nagels met een French Manicure, naturel of nagels afgewerkt met een mooie kleur. Gelnagels geeft deze mogelijkheden en zorgt ervoor dat de nagels er altijd mooi uitzien.

Niet iedere vrouw wil kunstnagels om dit fraaie effect te behouden. Wellicht omdat er onduidelijkheid is over ‘kunstnagels’ en is men bang voor beschadiging van de natuurlijke nagel.

Wat zijn gelnagels en wat kunnen we verwachten van de nabehandelingen?


GEL

Gel is een vaste substantie die over een verlenging of over een natuurlijke nagel wordt aangebracht als versteviging. Nadat de gel is aangebracht op de nagel, wordt de gel uitgehard onder een UV lamp.

Gelnagels zijn over het algemeen flexibeler dan acrylnagels. Hierdoor zijn de gelnagels minder gevoelig voor scheurtjes en over het algemeen kan een nabehandeling daardoor meer uitgesteld worden. Door de flexibiliteit van de gel is de gelnagel makkelijk te vijlen.


BEHANDELING GELNAGELS


Bij de behandeling van gelnagels zijn er verschillende mogelijkheden.

Verlenging

De natuurlijke nagel kan eerst verlengd worden met een tip. De tip wordt gelijk gevijld met de natuurlijke nagel, zodat de tip niet meer herkenbaar is. Daarna wordt de gel aangebracht en uitgehard onder een UV lamp. Na het uitharden wordt de gel in model gevijld en afgewerkt naar keuze.

Verstevigen

De natuurlijke nagel kan ook alleen verstevigd worden met gel. Hierbij kan de nagel een klein randje langer gemaakt worden. Een ideale behandeling voor de nagelbijter, mannen of dames die de nagels niet langer willen hebben, maar wel sterker.Bij de behandeling voor mannen (nagelbijter) worden de gelnagels afgewerkt met een speciale topgel die een natuurlijke glans heeft en geen hoogglans. Het is niet te zien dat er gel op de natuurlijke nagel zit.


NABEHANDELING GELNAGELS


Wanneer de gelnagel uitgroeit, gaat de nagel er minder mooi uitzien omdat er een uitgroei zichtbaar is. Om de gelnagels er netjes uit te laten zien, is het wel van belang dat de klant tijdig naar de nagelstyliste gaat om een nabehandeling te laten uitvoeren.
Hoeveel tijd er tussen een behandeling en nabehandeling moet zitten is afhankelijk van de groeisnelheid van de natuurlijke nagel en hoe de klant met de nagels omgaat.

Refill

Een refill behandeling zal tussen de 4 en 5 weken plaats moeten vinden om een te sterke uitgroei te voorkomen.
De gelnagels worden korter en in model gevijld. Oude resten gel worden weggevijld, de nagel wordt weer voorbereid om er nieuwe gel op te zetten. Na het aanbrengen van de gel wordt de gelnagel in model gevijld en afgewerkt naar keuze.

Tussenbehandeling

Uiteraad is het bij een gelnagel mogelijk een tussenbehandeling te nemen. Bij deze behandeling wordt de gelnagel iets korter gevijld, wordt er een dun laagje gel aangebracht en de gelnagel wordt afgewerkt naar keuze. Dit is een korte behandeling en kan ongeveer 2 weken na een eerste behandeling of een refill behandeling plaatsvinden.


BESCHADIGING DOOR GELNAGELS


Veel mensen willen geen gelnagel omdat men denkt dat het schadelijk is voor de natuurlijke nagel. Dit is niet het geval. Wel moet de gelnagel vakkundig aangebracht worden en/of verwijderd worden.
Wanneer een nagelstyliste netjes en professioneel werkt, zal de natuurlijke nagel niet beschadigen en zal er ook geen ‘schimmel’ ontstaan.

AFWERKING GELNAGELS

De gelnagel kan op verschillende manieren afgewerkt worden. Bij iedere mogelijkheid wordt er altijd een topgel aangebracht voor een mooi glanzend eindresultaat.

Naturel

Bij een natural look blijft de gelnagel doorzichtig blank of wordt de gelnagel met een licht ‘goedje’ afgewerkt.

French Manicure

Bij een French Manicure look wordt de top van de gelnagel met een witte Color Gel afgewerkt. De kleur van de gel op het nagelbed kan blank gehouden worden, of er wordt met een speciale Extension Gel gewerkt om het nagelbed een diepere kleur te geven. Ook wordt met de Extension Gel vlekjes of verkleuringen op het nagelbed weggewerkt en kan er optisch een nagelbedverlenging worden gemaakt.

Color Gel

De gelnagel kan ook afgewerkt worden met een Color Gel. Dit is een extra laagje gel die meteen hard is na de behandeling en niet meer kan beschadigen. Hiervoor heeft Nail Line Cosmetics een ruime keuze uit meer dan 250 kleuren.

Lakken

Wanneer de gelnagel naturel wordt afgewerkt, kan de gelnagel altijd gelakt worden met een nagellak. De nagellak zal ook langer blijven zitten dan op een natuurlijke nagel. Nagellak kan ook zonder probleem worden verwijderd met het liefst een zachte remover.Edit “Gelnagels”

Opleiding Nagelstyliste