De modekleuren van 2022

Wie het niet erg vindt om op te vallen heeft geluk dit jaar. De modekleuren van 2022 spatten van het scherm. De recente fashionweeks voorspellen dat het een jaar wordt vol felle en optimistische kleuren. Dat is wel wat anders dan het grijze joggingpak wat de afgelopen tijd domineerde.

Verwachte kleuren van 2022

Niet alleen de zomerkleuren hebben weinig weg van de zwart en grijs tinten, maar ook deze winter zijn de kleuren wat meer zacht & “sandy”. De kleuren voor de zomer zijn wel wat meer uitgesproken. De verwachtte tinten zijn tweedelig in 2022. Enerzijds veel uitgesproken tinten, maar aan de andere kant juist wat meer neutralere tinten.

De modekleuren van 2022 op een rijtje

Heldergeel

Deze kleur werd ruim vertegenwoordigd bij de Moschinoshow. Ook tijdens de New York Fashionweek sprong deze kleur er absoluut uit. De kleur combineert prachtig met goud, dus ga voor gele kleding en een gouden gellak of juist andersom.

Klik hier om gouden lakjes te shoppen!

Beige

Dit wordt als de ultieme kleur van 2022 beschouwd en de modehuizen en ontwerpers lijken het daar mee eens te zijn. Het is een wat subtieler kleur ten opzichte van de anderen, maar daardoor zeker niet minder mooi.

Fuschia

Nog op zoek naar een flinke dosis positiviteit en escapisme? Dan komt de fuchsia trend als geroepen. Vele trendbureaus hebben de sterke magentatint als dé kleur van 2022 bestempeld, dus het zal niet lang duren voor de winkels volhangen met explosief roze.

Ultimate Grijs

Ultimate Grey was al dé kleur van 2021, en lijkt die lijn door te trekken in 2022. De minimalistische tint was onder meer te zien bij MM6 Maison Margiela en Chanel, en werkt duidelijk goed met één uitgesproken tint, zoals oranje.

Vurig oranje

De pastelkleuren zijn definitief gedag gezegd, vele modehuizen gaan voor een vurige, oranje tint. Hun monochrome ensembles zijn geknipt voor een feestje en maken je direct tot het stralende middelpunt van de ruimte. Ideaal als modekleur voor de zomer.

Olijfgroen

Etro, Balmain en Proenza Schouler zijn als een blok gevallen voor licht khaki, dat tevens doet denken aan de kleur van een bakje olijven. De trend sluit aan bij Pantone’s Pickled Pepper-tint (ook wel: de mooiste camouflagekleur van het moment).

Spicy Groen

Als het aan verschillende modehuizen ligt, gaan we deze heldere limoenkleur nog veel vaker terug zien in de zomer van 2022. Laat de kleur het werk doen, en combineer het met zwarte of witte schoenen. Zomerser dan dit wordt het niet.

Tagged , , , , , ,
Opleiding Nagelstyliste