IBD Just Gel

IBD Just GelDe IBD Just Gel is een 100% gelformule. Deze pure gel formule draagt als een klassieke gel en brengt aan als een nagellak.

Geniet van een rijkere kleur die snel uithardt onder LED of UV licht. De IBD Just Gel That’s Amore beschermt de natuurlijk nagels met een sterkere en langere draagbaarheid als resultaat.

In 3 simpele stappen geeft het Just Gel Lak Systeem u mooi gelakte nagels. Het uitvoeren van manicures en pedicures is nog nooit zo eenvoudig geweest.

De IBD Just Gel formule werkt met een Power Bond, een IBD Just Gel Base Coat, een IBD Just Gel Top Coat en een lang draagbare gellak met een keuze uit vele tinten. Doordat IBD Just Gel 100% pure gel is, hebben zij een langere houdbaarheid. Geen toevoegingen van nagellak die snel verdampen en dik worden.

Bestel nu de IBD Just Gel!


Werkwijze aanbrengen IBD Just Gel


Stap 1

Reinig de handen van de klant en nagelstyliste met de Polyhuid Antisepticum

Stap 2

Vijl de nagel in vorm met een vijl gritt 240 of 300 en verwijder de stof met een nagelborstel.

Stap 3

Maak de nagelriemen los van de nagel en verwijder eventueel het eponychium.

Stap 4

Reinig de nagels grondig met de Nail Prep. Dit zorgt voor een diepe reiniging en ultieme hechting.

Stap 5

Buf de nagelplaat licht met de Sponge Buffer voor een optimale hechting.

Stap 6

Reinig daarna de nagelplaat nogmaals met de Nail Prep of gebruik de IBD Dehydrate.

Stap 7

IBD Power Bond gelijkmatig en dun aanbrengen en laat het product goed drogen.

Stap 8

IBD Just Gel Base Coat gelijkmatig en dun aanbrengen en hard uit. 30 sec. in LED of 1 min. in UV. Belangrijk: poets de Basecoat goed in de natuurlijke nagel!

Stap 9

Gebruik een droge gelpenseel om de plaklaag van de gel te minimaliseren.

Stap 10

BD Just Gel Gelpolish color gelijkmatig en dun aanbrengen en seal de vrije hoek. Na iedere nagel de gelpolish aanharden om ‘uitlopen’ te voorkomen. Nadat vijf nagels zijn aangebracht wordt de eerste laag uitgehardt. 30 sec. in LED of 2 min. in UV. Tip: rol het potje Gelpolish color voor het aanbrengen. Niet schudden.

Stap 11

Gelpolish Color een 2e laagje aanbrengen en hard uit zoals het eerste laagje. Let op dat donkere kleuren een extra laagje nodig kunnen hebben.

Stap 12

IBD Just Gel Top Coat gelijkmatig en dun aanbrengen en hard uit. Seal de vrije hoek hierbij. 30 sec. in LED of 2 min. in UV.

Stap 13

Verwijder de plaklaag met cleanser.

Stap 13

Breng nagelriemolie aan en verzorg de nagelriemen en de natuurlijke nagel .


Tips


Tip 1

Gebruik de FiX Rubber Base als basis wanneer er extra stevigheid verkregen moet worden. Met de FiX Rubber Base kan het breekpunt extra verstevigd worden. Na het uitharden van de FiX Rubber Base wordt de laag gematteerd met een droge gelpenseel, daarna wordt de IBD Just Gel Color aangebracht.


Werkwijze verwijderen IBD Just Gel


Stap 1

Reinig de handen van de klant en nagelstyliste met de Polyhuid Antisepticum

Stap 2

Maak de nagelriemen los van de nagel

Stap 3

BD Just gel Top Coat verwijderen met een vijl gritt 100 of 180. De Profi-vijl Pink grit 180 is hier zeer geschikt voor. Vijl de nagels ook meteen op lengte.

Stap 4

Sweden Nails Gelpolsih Remover aanbrengen op de Foil Remover Wrap. Breng de wrap meteen aan en pak de nagel goed in.

Tip: de vingertop moet volledig ingewikkeld zijn.

Stap 5

Laat de wrap 10 minuten om de vinger zitten en inweken, druk regelmatig de foils aan.

Stap 6

Neem na 10 min. de wrap voorzichtig van de nagel en controleer of de color volledig is opgelost. Sommige kleuren hebben extra 5 minuten nodig om volledig op te lossen

Stap 7

Wanneer de Color volledig is opgelost, verwijder je de wrap. De losgekomen Gelpolish Color verwijder je daarna met de Cuticle Pusher of rozehoutstokje. Product wat niet helemaal is opgelost kan voorzichtig met een fijne vijl worden verwijderd. Dit zal eventueel alleen op de top van de nagel nodig zijn.

ls u de nagels klaar wilt maken voor een nieuwe behandeling begint u natuurlijk eerst met het in vorm vijlen van de nagels. Daarna de werkwijze volgen.

Wil de klant geen Gelpolish Color meer op de nagels, kunt u het volgende doen:

Stap 8

Alleen de IBD Just Gel Base Coat aanbrengen, FiX Rubber Base en de IBD Just Gel Top Coat aanbrengen zodat de klant de nagels blank kan dragen en toch een extra laagje op de nagels heeft.

of

Stap 9

De nagels grondig reinigen, eventueel polijsten en aflakken naar wens met een gewone nagellak

Opleiding Nagelstyliste